27 Ιουλίου 2017

Ενημέρωση για Τροποποίηση Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952 
sillogosvrefonipiokomonelladas@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: 42
Αθήνα, 26/07/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας σας διαβιβάζει την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην επιστολή του Σωματείου μας για τη διατήρηση των άρθρων του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που αφορούν τις διακοπές εργασίας (Χριστούγεννα, Πάσχα, Αύγουστο), το ωράριο λειτουργίας (7 π.μ. με 4 μ.μ.) και τις αναλογίες παιδιών-παιδαγωγών (25 παιδιά με 2 άτομα παιδαγωγικό προσωπικό στα νηπιακά τμήματα και 12 παιδιά με 3 άτομα παιδαγωγικό προσωπικό στα βρεφικά τμήματα).

Στην απάντηση αναφέρεται ότι «το σχέδιο του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών βρίσκεται σε στάδιο τελικής επεξεργασίας» και ότι «οι παρατηρήσεις όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων επί του σχεδίου έχουν τύχει επεξεργασίας και λαμβάνονται υπόψη κατά την τελική διαμόρφωση του».

Επιπλέον στην επίσημη ενημέρωση που είχαμε πρόσφατα από το αρμόδιο Υπουργείο μας ειπώθηκε ότι οι θέσεις που διατυπώσαμε έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη και ότι δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η τροποποίηση των άρθρων που αφορούν τα καίρια ζητήματα που θίξαμε. Το Σωματείο μας αναμένει την οριστική διαμόρφωση της Υπουργικής Απόφασης για να τοποθετηθεί και να ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα τα μέλη του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ

Απάντηση Υπουργείου Εσωτερικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου