09 Φεβρουαρίου 2016

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στο Υπόμνημα του Σωματείου μας με θέμα την Επαναφορά του Εξαώρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952
sillogosvrefonipiokomonelladas@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: 12
Αθήνα,  09/02/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας βλέποντας πως δεν συνεχιζόταν η συζήτηση του σχεδίου νόμου που περιελάμβανε την επαναφορά του εξαώρου απέστειλε στις 11/1 υπόμνημα στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να προωθηθεί κατεπειγόντως για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το άρθρο που περιλαμβάνει την επαναφορά του εξαώρου για τους Βρεφονηπιοκόμους και τους συναφείς κλάδους που απασχολούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς» και ότι «αν αυτό δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί σύντομα μέσω του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θα πρέπει να συμπεριληφθεί η σχετική διάταξη στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή».

Το συγκεκριμένο υπόμνημα υιοθετήθηκε από εννιά Βουλευτές και υποβλήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων ως αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο. Η επίσημη απάντηση δόθηκε εγγράφως χτες στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και αναφέρει ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης προωθεί την ψήφιση σχετικής διάταξης».

Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να παρεμβαίνει και να αναδεικνύει το ζήτημα μέχρι να υλοποιηθεί η δέσμευση και να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του κλάδου μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΑΤΡΟΥ ΡΑΜΟΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου