25 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση για την Καθολική Εφαρμογή του Εξαώρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952 
sillogosvrefonipiokomonelladas@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: 35
Αθήνα, 25/02/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας στα πλαίσια της έκδοσης εγκυκλίου για την εφαρμογή της επαναφοράς του εξαώρου κατέθεσε σχετικό σημείωμα και πραγματοποίησε συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το Σωματείο μας διατύπωσε την άποψη ότι ο νόμος είναι σαφής και πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς προφάσεις από την ημερομηνία δημοσίευσης του σε ΦΕΚ. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν ακόμα Δήμοι που δημιουργούν ζητήματα στην εφαρμογή του αποκλείοντας αδικαιολόγητα κατηγορίες προσωπικού κρίναμε απαραίτητο να παρέμβουμε και να ζητήσουμε:

-Να αποσαφηνιστεί ότι το εξάωρο το δικαιούται όλο το προσωπικό των κλάδων Βρεφονηπιοκόμων, Νηπιαγωγών, Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων που απασχολούνται στους Παιδικούς Σταθμούς ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας. Από το Υπουργείο πήραμε τη διαβεβαίωση ότι αυτό θα συμπεριληφθεί στην εγκύκλιο.

-Να διευκρινιστεί αν το δικαιούνται οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς που ανήκουν σε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ καθώς υπάρχουν Δήμοι που το δίνουν και άλλοι που δεν το χορηγούν. Η απάντηση ήταν ότι εμπλέκονται σε αυτό τα ΔΣ των συγκεκριμένων ΝΠΙΔ.

-Να αναφερθεί τι θα ισχύσει με τους Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου που έχουν συγκεκριμένο μειωμένο ωράριο λόγω ανατροφής παιδιού σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η απάντηση του Υπουργείου ήταν ότι δεν χάνουν το δικαίωμα του μειωμένου ωραρίου λόγω του εξαώρου αλλά δεν είναι βέβαιο ότι αυτό θα αναφέρεται στην εγκύκλιο. Ενδεχομένως να χρειαστεί ερώτημα του Σωματείου μας μετά από την έκδοση της εγκυκλίου. Εμείς επιμείναμε στο να συμπεριληφθεί για να μην διαιωνίζεται το συγκεκριμένο πρόβλημα.

-Να επισημανθεί ότι και με το ειδικό ωράριο του εξαώρου θα ισχύσουν τα μειωμένα ωράρια λόγω ανατροφής παιδιού, αναπηρίας κλπ. γεγονός που αποδέχεται και το αρμόδιο Υπουργείο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις μέχρι να επιτευχθεί η καθολική εφαρμογή της επαναφοράς του εξαώρου σε όλους τους παιδικούς σταθμούς της χώρας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου