18 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση του ΓΛΚ για την Αναγνώριση της Δημόσιας Προϋπηρεσίας των Συμβασιούχων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952 
Αρ. Πρωτ.: 16
Αθήνα,  18/02/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας είχε αποστείλει στις 16/12/2013 επιστολή προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την αναγνώριση της δημόσιας προϋπηρεσίας των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. 

Το ΓΛΚ μας απάντησε ότι η δημόσια προϋπηρεσία μπορεί να αναγνωριστεί για τη βαθμολογική και μισθολογική ένταξη των συμβασιούχων αναδρομικά από την ημερομηνία που θα υπάρξει ουσιαστική κρίση των υπηρεσιακών συμβουλίων των φορέων. Επιπλέον, μας επιβεβαίωσε ότι σε περιπτώσεις συμβάσεων ΙΔΟΧ που ανανεώνονται, η αποδεδειγμένη προϋπηρεσία που έχει διανυθεί στον ίδιο φορέα με την ίδια σχέση εργασίας και με τα ίδια τυπικά προσόντα δεν θα χρειαστεί εκ νέου κρίση του εκάστοτε υπηρεσιακού Συμβουλίου για να αναγνωριστεί για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου.

Για αυτούς τους λόγους καλούμε τα μέλη μας που δεν τους έχει αναγνωριστεί δημόσια προϋπηρεσία στην κατάταξή τους να υποβάλλουν άμεσα σχετικές αιτήσεις αναγνώρισης στους φορείς που υπηρετούν για να διαβιβαστούν στα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια. Επιπλέον, τους επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να παρακολουθούν το αν τους χορηγούνται μισθολογικά κλιμάκια στους χρόνους που προβλέπονται από το ενιαίο μισθολόγιο. 

Σας διαβιβάζουμε το σχετικό έγγραφο που μας απέστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  για την πληρέστερη ενημέρωσή σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου