27 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή για Δημοσίευση σε ΦΕΚ των ανανεώσεων συμβάσεων ΙΔΟΧ μέσω ΕΣΠΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952 
Αρ. Πρωτ.: 3
Αθήνα,  26/01/2014

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
ΣΧΕΤ.: Δημοσίευση σε ΦΕΚ των ανανεώσεων συμβάσεων ΙΔΟΧ μέσω ΕΣΠΑ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η παρ. 9 του άρθρου 1 του Ν. 4038/2012 αναφέρει ότι οι πράξεις πρόσληψης και λύσης της σύμβασης εργασίας για οποιονδήποτε λόγο του προσωπικού που υπηρετεί στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους Ο.Τ.Α α' και β' βαθμού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εφόσον παρέχεται δυνατότητα ανανέωσης, δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σε αρκετές περιπτώσεις όμως που οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανανεώνονται με απόφαση της ΠΥΣ 33/2006, καθώς συνάπτονται στα πλαίσια της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής» και παρά το γεγονός ότι οι πράξεις των προσλήψεων έχουν ήδη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ όταν έγιναν, υπάρχει εκ νέου απαίτηση των Δήμων ή των Επιτρόπων τους για δημοσίευση και της ανανέωσης σε ΦΕΚ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σημειώνονται πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των μελών μας που υπηρετούν στους ΟΤΑ με τις συγκεκριμένες συμβάσεις.
Για αυτό σας καλούμε να μας απαντήσετε αν απαιτείται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και των πράξεων ανανέωσης των συγκεκριμένων συμβάσεων που λήγουν στις 31/8 του κάθε έτους και ανανεώνονται από 1/9 έως 31/8 του επόμενου έτους.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΑΤΡΟΥ ΡΑΜΟΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου